Besök på Cypern

Bild och hälsning från Pastor Mikael som var inbjuden till den nya kyrkogruppen på Cypern förra veckan.

Ordet som står skrivet ovanför predikstolen är från Joh 19:30 ”Det är Fullbordat” på grekiska.

Cyprus ggwo

Förra veckan hade jag det underbara privilegiet att besöka den otroliga ön Cypern. P. Larry och Beverly Speedy, som leder arbetet där, var de bästa tänkbara värdarna. Jag njöt av tiden bortom vad mänskliga ord kan beskriva. Efter att ha hört så mycket om ön och bett för arbetet där så var det otroligt att få se vad som pågår där. Arbetet på Cypern saknar verkligen inte potential.

         Varje land har sina demoniska fästen och Cypern är inget undantag. De flesta kallar sig för troende och bekänner sig till den ”kristna tron.” Kunskapen om den frälsande nåden i Jesus Kristus är dock nästan noll. Med detta sagt så är det med stor glädje jag kan konstatera att biblisk kristendom nu finns representerad på ön genom Greater Grace iLimasol. Det glada budskapet är sannerligen tillgängligt. Vi behöver bara be att det ska nå ut till folk på ett effektivt sätt.

         Cypern, precis som överallt i EU, har en blandad befolkning. På Limasols gator kan man stöta på i stort sett hela världen, viket inkluderar flyktingar, turister, studenter, gästarbetare och människor som helt enkelt pensionerat sig i det behagliga klimatet. Varje gång vi gick ut på gatorna (och P. Larry och Bev är där ofta) så mötte vi många olika människor. Utan undantag så fick de ett traktat och några ord att ta med sig hem om det eviga livet.

         Kyrkan där reflekterar den ovan nämnda pluraliteten och utgörs av många olika nationaliteter. Jag är alltid lika överväldigad över att våra kyrkor attraherar den internationella skaran. Inte på grund av att man har naturliga saker gemensamt utan på grund av budskapet, livet och investeringen de upplever där. Vilket fantastiskt privilegium att få undervisa och predika i denna miljö så genomsyrad av det fullbordade verket.

         Under den sista dagen av mitt besök åkte vi till den norra delen av ön som är kontrollerad av Turkiet sedan 1974. Vi upptäckte att befolkningen var mera internationell än vi först trodde. På en gång när vi anlände så träffade vi några nigerianska studenter. De var kristna men inte nöjda med den undervisning de har tillgång till – de ville ha mera. Det är inte orimligt att tänka att de inte är ensamma i den situationen. Be gärna att P. Larry skulle få igång en internationell kyrka i den norra delen av ön.

         Greater Grace påCypern behöver våra böner av flera andledningar. Kanske den viktigaste är att de ska få lokala kontakter och att en generation av cyprioter ska föra budskapet vidare. Ett annat böneämne är, som jag redan nämnde, att en internationell kyrka kan få se ljuset i norra Cypern.

         Slutligen så vill jag personligen tacka P. Larry och Bev, tillsammans med alla trofasta bröder och systrar på ön, för att de gjorde mitt besök så fint och inspirerande. Våra samtal handlade alltid om Bibeln, visionen för de förlorade och vad Gud gör i oss och genom oss. Dessutom blev det förstås en hel del skojande och skratt. Må Herren välsigna detta arbete i framtiden. Personligen hoppas jag kunna återvända en dag med min fru och kanske några andra från församlingen i Stockholm. Tack och Guds välsignelse!  

Mikael